Нова голова USAGM змінила керівництво «Голосу Америки»

Виконувачка обов’язків голови Агентства США з глобальних медіа (USAGM) Келу Чао в перший день роботи змінила директора «Голосу Америки».

Таким чином Чао скасувала широко розкритиковане призначення, зроблене її попередником Майклом Пеком, який був призначений на посаду з ініціативи колишнього президента США Дональда Трампа. У грудні Пек призначив керівником «Голосу Америки» Роберта Рейлі. Зараз Келу Чау звільнила його разом із заступницею, Елізабет Роббінс.

Майкл Пек ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Керівник іномовлення США подав у відставку на прохання Байдена – ЗМІ

Виконувачкою обов’язків директора «Голосу Америки» призначена колишня керівниця служби новин цієї компанії Іоланда Лопес. Її Рейлі минулого тижня перевів на іншу роботу.

Про відставку Майкла Пека з посади голови USAGM стало відомо в перший день перебування на посаді президента США Джо Байдена. Після своєї інавгурації 20 січня новий глава Білого дому підписав понад 10 розпоряджень і указів, а також зробив кадрові перестановки в керівництві федеральних відомств. Крім іншого, нова адміністрація попросила піти у відставку Майкла Пека. До цього Байден і члени його перехідної команди заявляли, що проведуть оцінку роботи голови USAGM, якого звинувачували в некоректних діях стосовно контрольованих ним медіакорпорацій.

П’ять колишніх керівників Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) закликали обраного президента США вжити кроків, щоб «захистити недоторканність» фінансованих США мовників, які працюють на іноземну аудиторію ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Колишні керівники Радіо Свобода закликали Байдена швидко звільнити гендиректора USAGM

Майкл Пек очолив Агентство США з глобальних медіа на початку червня минулого року. Кілька сенаторів-демократів під час обговорення його кандидатури в Конгресі висловлювали побоювання, що Пек на чолі агентства діятиме в інтересах президента Трампа. Сам Майкл Пек це заперечував, підкреслюючи, що діяльність USAGM повинна базуватися на відмові від політичного втручання в роботу журналістів.

Згодом за перші два тижні на посаді голови USAGM Майкл Пек звільнив відразу кількох керівників медіаорганізацій, що входять до структури USAGM, в тому числі президента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джеймі Флая.

Читай нас в Google News

Підписатися

Ще новини

Leave a Comment